Zondag 29 november 2020 Eerste Adventzondag

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 29 november 2020 Eerste Adventzondag

Louis Davids zong jaaaaaaren geleden (in 1935) iets dat veel mensen nog steeds voor waarheid aannemen; Als je voor een dubbeltje geboren bent, bereik je nooit een kwartje. ‘Onzin!‘ zeggen Corine Zonnenberg en Jonathan Pellegrom. ”Met God is alles mogelijk. ‘’

En ze weten waar ze het over hebben! Jonathan en Corine zijn collega’s en werken beiden gepassioneerd voor Youth for Christ. ‘’Ik kan wel uren vertellen wat voor mooie dingen God doet in levens van jongeren’, vertelt Jonathan. ‘Als er Iemand is Die levens verandert, is het God. Kansloze jongeren, komen verder, halen een diploma, leren hun verleden achter zich te laten en slagen in het leven.’ Corine heeft dezelfde ervaring en weet als geen ander dat God juist daar wil zijn waar duisternis heerst; waar het niet gaat zoals bedoeld.

In een sfeervol Youth for Christ gebouw in hartje Utrecht praat presentatrice Yvonne Sprunken op deze eerste adventszondag, met beide bevlogen jonge mensen, over hoop hebben in een wereld vol ellende.

Corine heeft drie kinderen, werkt dus bij Youth for Christ, maar studeert ondertussen ook theologie. ‘Als God iets van je vraagt, voorziet Hij ook’, vertelt ze, net voor ze haar adventspreek houdt. De preek gaat over Johannes 8:12 waar Jezus zegt;’’ Ik ben het licht voor de wereld. Wie mij volgt, loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.”

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.