Derde Advent op zondag 15 december 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Derde Advent op zondag 15 december 2019

“Het komt goed! Wanneer weet ik niet, maar ik heb goede hoop”. Aan het woord is Kees van der Aa uit Sliedrecht. Kees heeft, als schizofreen, als gok- en alcoholverslaafde, een bewogen leven achter de rug. Hij heeft hierdoor ook veel gemist, maar is er heel duidelijk over; als hij zou moeten kiezen tussen God en een gelukkig huisje-, boompje-, beestje- leven, kiest hij voor God…

Zin, Zout en Zegen

“Ik snap God niet altijd... maar het komt goed!”

En toch verlost God hem, tot nu toe, niet van zijn gokverslaving en dat terwijl Kees hier dagelijks om bidt. Dat is best weleens moeilijk. Maar zegt Kees erachter aan; “Ik moet geduld hebben. God geeft op Zijn tijd en laat Zich echt niet door mij dwingen. Maar ik weet het zeker; ik leef vanuit de verwachting dat God het goed zal maken; Advent!”

Het vertrouwen dat Kees in God heeft is jaloersmakend! Dat ondervond presentatrice Yvonne Sprunken, toen ze Kees sprak, net voordat de bijbelstudiegroep van Pand 33 bij elkaar kwam. Eens in de veertien dagen komt namelijk de zogenaamde ‘Abrahamgroep’ bij elkaar. En Kees mist nooit! Ook is hij elke zondag tijdens de kerkdienst in het Pand te vinden. Want hier kan hij zijn vragen kwijt, mag hij meepraten en wordt hij gehoord.

We gaan voor de derde keer in deze Adventstijd naar Pand 33 in Sliedrecht, waar dominee Gerard Vrooland weer een overdenking uit Numeri 6 houdt, die hoopvol begint met; ‘De Heere zegene en behoede u”

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.