Zaterdag 30 september 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 30 september 2017

Hanna van der Horst van Tear komt vertellen over Groene Kerkendag, ze neemt Gees Hummel mee die zich inzet voor duurzaamheid in de kerk in Amersfoort. De live-muziek is van Basile Maneka. Na negen uur verzorgt Arte Havenaar de weekpreek over eenzaamheid. Maarten van der Graaff is te gast, hij schreef het boek 'Wormen en engelen.

Dominee wint 'WK Sjofarblazen'

De 27-jarige dominee Jan Willem van den Bosch, predikant van de protestantse gemeente in het Zuid-Hollandse Piershil, is wereldkampioen sjofar blazen geworden. Van den Bosch blies het thema dat hoort bij Rosj Hasjana, het Joodse nieuwjaar, maakte er een filmpje van en stuurde de opname in. En uit alle inzendingen werd hij gekozen tot beste Sjofablazer ter wereld. In EO Live gaan we met hem praten over dit bijzondere instrument.

Groene Kerkendag

7 oktober wordt in Amersfoort voor de zesde keer de Groene Kerkendag georganiseerd door Tear. In de studio komen Hanna van der Horst, van Tear, en Gees Hummel, lid van de duurzaamheidscommissie van zo'n groene kerk vertellen over deze dag en over duurzaamheid, kerken en christenen.

Basile Maneka zingt in EO Live

Percussionist en gospelzanger Basile Maneka zingt de liederen in Afrikaanse talen en wordt begeleid door zijn vrouw Martha Jorna (alt- en sopraan saxofoon) en dochter Lukadi (piano). Kangola (compositie Basile Maneka), Elombe (compositie Patrice Mubiayi), Kolo na bolingo (compositie Patrice Mubiayi) en Psalm 23: L'eternel est mon Berger (compositie Frere Mente). Basile Maneka

Heel veel doen met weinig geld

Een interview met Tirza Keesmaat, projectmanager bij Stichting ORA.

In deze uitzending speciale aandacht voor pionierende voorgangers op de eilanden Java en Bali. Lokale kleine christelijke gemeentes kunnen veel betekenen voor de bevolking. Ze komen samen in huiskerkjes en onze financiële hulp wordt gevraagd voor de renovatie van een aantal van hen.

De weekpreek over eenzaamheid

Arte Havenaar houdt deze week de weekpreek over eenzaamheid. Hij koppelt dit aan een tekst uit Genesis 2: 'Daarna dacht God, de Heer: Het is niet goed dat de mens alleen is. Ik zal iemand maken die bij hem past.' Hoe koppelt hij de week van de eenzaamheid aan deze tekst uit Genesis?

Maarten van der Graaff over zijn boek: 'Wormen en engelen'

In dit boek beschrijft Maarten van der Graaff een zoektocht naar de betekenis van geloof. De hoofdpersoon Bram, komt van Goeree en gaat studeren in Utrecht. Zijn vriend Felix en geliefde Lena nemen hem mee in het uitgaansleven en laten hem een andere wereld zien. Hij experimenteert met drugs, bezoekt festivals en discussieert. Als een vriend dominee wordt en Brams atheïstische vader zich bekeert tot de Evangelische Gemeente en gedoopt wordt, gaat Bram op zoek naar wat geloof nu betekent. 'In welk verhaal leef ik eigenlijk?'