Cor Verkade

  1. Nieuwschevron right
  2. Cor Verkade

‘Ook Thiery Baudet is geschapen naar Gods beeld.’

Onderweg

Conservatief

In Onderweg is zakenman en jurist Cor Verkade te gast. Zijn conservatieve opvattingen steekt hij niet onder stoelen of banken. Zo laat hij zich regelmatig positief uit over Donald Trump in het publieke debat en op social media. Ook ondersteunt hij Thiery Baudet. Als ondernemer in vastgoed verhuurt hij een pand aan Forum voor Democratie.

Afslag

Cor Verkade groeit op in een orthodox gereformeerd milieu. Hij maakt zelf de vergelijking met Franca Treur en Jan Sybelink. ‘Ik heb een andere afslag genomen’, vertelt hij aan Elsbeth. Cor kijkt met een kritische blik naar zijn eigen achtergrond waar vaak hel en verdoemenis werd gepreekt. Hij zegt: ‘De Gereformeerde gezindte is in een dood stroompje terecht gekomen.’ Tijdens zijn studententijd verdiept zijn geloof. Daarover zegt hij: ‘Zelf heb ik in de duisternis gewandeld en het licht gezien’.
Zijn christelijke overtuiging en zijn steun aan Baudet gaan goed samen. ‘Ook Thiery Baudet is geschapen naar Gods beeld’, zegt hij. ‘Forum is de heidense variant van de SGP’. Cor is lid van vier politieke partijen. Hij zegt partijen te zoeken die vechten voor de joods-christelijke cultuur.

Ooit hoopt hij tijd te vinden om theologie te studeren. Hij zou graag op de kansel staan. Overigens doet hij dat al want hij wordt in christelijke kringen vaak uitgenodigd als spreker.

Elsbeth Gruteke is in Onderweg een uur lang in gesprek met Cor Verkade over zijn werk en zijn leven. ​