EO Live, zomereditie 14 juli

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zomereditie 14 juli

EO Live gaat de hele zomer door. We praten met interessante gasten en draaien de mooiste muziek. Op 14 juli komt journalist Michiel Driebergen praten over MH17 en de oorlog in Oost-Oekraine. Hoe komt het dat wij daar zo weinig van meekrijgen? Pieter en Anja van Dijk spelen een hoofdrol in de nieuwe EO-serie Bushpiloten. Zij vertellen hun verhaal. En schrijfster Marijke van Dijk praat over de thematiek van haar boek 'Verzwegen Verleden'.

EO Live

Michiel Driebergen over MH17 en de oorlog in Oost-Oekraine

Volgende week dinsdag is het precies 4 jaar geleden dat vlucht MH17 werd neergeschoten in Oost Oekraine. Hierbij komen alle 298 inzittenden om, waaronder 196 Nederlanders en 4 Belgen. De crash van dit toestel is het directe gevolg van de oorlog die in het oosten van de Oekraine werd en wordt uitgevochten. Iemand die alles weet over dit conflict weer is verslaggever Michiel Driebergen. In EO Live een uitgebreid gesprek met hem.

Graf van apostel Paulus opnieuw te bezoeken

Na renovatiewerkzaamheden is het graf van de apostel Paulus onder de Romeinse basiliek Sint-Paulus weer toegankelijk voor bezoekers. En dat is bijzonder omdat het graf jarenlang afgesloten was vanwege allerlei werkzaamheden en wetenschappelijk onderzoek. Een gesprek met journalist en theoloog Hendro Munsterman.

Pieter en Anja van Dijk over 'Bushpiloten'

Elke vijf minuten stijgt er ergens op aarde een vliegtuig van de MAF op. MAF staat voor Mission Aviation Fellowship, en is de grootste ideëele vliegtuigmaatschappij ter wereld. In een nieuwe tv serie volgt de EO drie MAF-piloten die met hun gezinnen naar afgelegen gebieden in Papoea, Angola en Suriname zijn vertrokken. Op deze plekken bieden zij hulp. In EO Live een gesprek met piloot Pieter van Dijk, en zijn vrouw Anja.

Marijke van Dijk over haar boek 'Verzwegen Verleden'

In EO Live komt Marijke van Dijk praten over haar boek 'Verwegen Verleden'. Van Dijk raakte gefascineerd door de gebeurtenissen in concentratiekamp Sachsenhausen en verwerkte haar bevindingen in een boeiende historische roman. Verzwegen Verleden vertelt het verhaal van een studente die een oud dagboek vindt. Ze wordt meegezogen in het bewogen leven van de Duitse Bärbel Laubach en beleeft een meeslepend avontuur.