Zondag 8 april 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 8 april 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee naar de kerk met Jeno Sebok uit Putten. Naar eigen zeggen heeft Jeno zijn hele leven in God geloofd. Maar: ‘toen ik een tiener was heb ik, tijdens een Youth for Christ campagne een bewuste keuze gemaakt om Hem te volgen. Vanaf toen heb ik nooit meer getwijfeld!’

Zin, Zout en Zegen

Jeno is lid van De Andreaskerk in Putten. 'Tien jaar geleden vroeg mijn dominee (ik was toen ouderling) of ik hem wilde helpen om iemand uit de gemeente, die zei dat ze geplaagd werd door een boze geest, te bevrijden. Wij hadden er allebei nooit iets aan gedaan, maar hebben een paar boeken over het onderwerp bestudeerd en toen deze vrouw mogen bevrijden. Sindsdien ben ik actief in het bevrijdingspastoraat'.

De meditatie is van de uit Duitsland afkomstige dominee Werner Gugler, voorganger van de Andreaskerk.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Jeno Sebok mee naar de kerk. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.