Zondag 7 april 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 7 april 2019

Al vijf jaar lang leven Harriette Geertsma en haar gezin van de bijstand. En al staat Harriette niet meer wekelijks in de rij bij de voedselbank voor een levensmiddelenpakket, ondersteuning en financiële hulp van haar kerkelijke gemeente; de PKN-Ontmoetingskerk in Gorredijk is hard nodig.

“Een glaasje water in plaats van een maaltijd”

Zelf moet ze het soms doen met een glaasje water, omdat er echt geen eten meer in huis is, maar voor haar zoontje Eleazar, was en is er altijd te eten, daar zorgt Harriette wel voor. Ze is de schaamte voorbij en komt er openlijk voor uit dat ze in armoede leven.

Harriete en haar man mogen dan in financieel opzicht arm zijn, geestelijk zijn ze rijker dan menigeen. Ze hebben een rotsvast vertrouwen in Gods goedheid. Hun levenshuis is dan ook duidelijk gebouwd op de rots, waar het in de preek van dominee Ron Lafeber over gaat naar aanleiding van de verzen 24-29 uit Mattheus 7.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Presentatie: Yvonne Sprunken.

Zin, Zout en Zegen