Zondag 28 januari 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 28 januari 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we mee met Henk van der Horst naar de Johanneskerk in Soest. Een fijne plek vindt hij dat om naartoe te gaan. Henk: ‘De vogelhuisjes hier aan het gebouw geven het al aan…. Zelfs de mus vindt een huis en de zwaluw een nest waarin ze haar jongen neerlegt. Gelukkig wie wonen in uw huis. Gelukkig wie bij u hun toevlucht zoeken,’. Dat zijn woorden uit Psalm 84 die Henk ook regelmatig in zijn hoofd heeft.

De meditatie, die als thema heeft ‘Kom en zie’, is van dominee Gerben Roest, verbonden aan de Zenderkerk, PKN (Hervormde Gemeente) van Huizen,

Ds. Roest gaat in op het feit dat Jezus dicht bij mensen is gekomen, dat wij hem zoeken, maar vooral dat God òns ook zoekt en meer in ons ziet dan wij denken.


In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Henk van der Horst mee naar zijn kerkelijke gemeente. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis; de nieuwe week in?


Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.