Zondag 9 februari 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 9 februari 2020

Het is overdreven om te zeggen dat hij tijd tekort komt, maar druk is Albert Brouwer uit Vaassen nog steeds, ook al is hij is gepensioneerd. Zijn agenda staat nog zo vol, dat hij zich afvraagt hoe hij dat vroeger deed; hoe kreeg hij toen in vredesnaam al zijn kerkenwerk gecombineerd met werk en gezin? Albert is scriba, lid van de confessionele vereniging binnen de PKN, secretaris van de regionale commissie van deze club, was diaken, pastoraal ouderling, voorzitter van de kerkenraad, volgde een cursus theologische vorming, zat in het schoolbestuur en is voorzitter van een interkerkelijk koor. Kortom; vervelen is er niet bij!

Zijn gepensioneerde leven bevalt Albert prima….. nu komt alles niet meer op de avonden neer en heeft hij meer tijd voor God. De Here God heeft altijd een belangrijke rol gehad in het leven van Albert, dat komt niet alleen door de opvoeding die hij kreeg, maar ook door een paar Evangelische collega’s op het werk, waar Albert, die uit de PKN komt het lang niet altijd mee eens was, maar die hem wel leerden over kerkmuren heen te kijken.

Met presentatrice Yvonne Sprunken gaat Albert naar zijn PKN kerk, die middenin het dorp staat en waar ds. Eric Kolkert een pracht van een preek houdt, waar boven staat; “De Jood in de poort.’’ Iets dat Albert vrij vertaalt met; ‘Het steentje in je schoen’’.

Op de vraag uit de preek; wie of wat is jouw Jood in de poort, blijkt echter dat Albert geen klein schurend steentje in zijn schoen heeft, maar een enorme kei; een van zijn kinderen overleed ten gevolge van een auto-ongeluk.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen