Zondag 19 november

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 19 november

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag mee naar de kerk met Merle en Wander Sjoerdsma in Nieuwvliet, Zeeuws-Vlaanderen. Ze zijn pas getrouwd. Wander: ‘Ik dank God voor alles wat Hij mij geeft. Ik ben bijvoorbeeld dankbaar dat ik mijn vrouw heb mogen leren kennen door Hem, maar ook voor mijn dagelijkse maaltijd.’

Wander is geboren en getogen in het Friese Stiens, een kleine 400 kilometer rijden naar het noorden. Hij en Merle leerden elkaar kennen via Kampus, een jaarlijks kamp van de Vrije Evangelische Jongeren Organisatie. Merle studeerde in Gent voor verpleegkundige, haalde dit jaar haar diploma en werkt nu vlak over de grens in een Belgisch ziekenhuis. Wander werkt als verkoopmedewerker bij de Gamma in hun woonplaats Oostburg. Merle en Wander wonen aan de Zeeuws-Vlaamse kust. Die kust trekt. “Samen houden we ervan om met ons hondje langs het strand te wandelen”, vertellen ze.

De meditatie, die aansluit op het thema Verzoening, is van Hans Cappon, voorganger van de Vrije Evangelische Gemeente in Goes.

Zin, Zout en Zegen