Zondag 14 oktober 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 14 oktober 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar de kerk met Robert van Aken.
Kerkgang is voor Robert zeker niet vanzelfsprekend! Want nog toen hij klein was besloot hij: “Later, als ik groot ben, ga ik nooit meer naar de kerk”

Zijn ouders deden hun best, maar toch lukte het hen niet om Robert een veilige, onbezorgde jeugd te bieden. Daarom was hij vaak op straat te vinden…. Behalve op zondag, want dan moest hij twee keer mee naar de kerk.

En aan de kerk had Robert een broertje dood… aan de hele zondag trouwens!

Dat was de meest saaie dag van de week, waarop bijna niets mocht. Toen hij een jaar of 5 -6 was, besloot de kleine jongen dan ook; ‘Ik geloof niet en later als ik groot ben, ga ik nooit, maar dan ook nooit meer naar de kerk”.

Het liep anders…. Na een heftige jeugd, waarin Robert verkeerde beslissingen nam en foute keuzes maakte, koos hij toch voor God en de kerk. Hij sloot zich aan bij de Rafaelgemeente in Amersfoort. In de kerkzaal van deze evangelische gemeente, vertelt hij hoe het zo kwam dat ‘moeten’.... ‘mogen’ werd.

En na de preek van voorganger Richard Klomp , die als thema “De opgroeiende gelovige’’ heeft, horen we van Robert over zijn groei in het geloof; twee stappen vooruit, een stap weer terug.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Robert van Aken naar de Rafaelgemeente. Ze praten over opgroeien in een onveilige thuissituatie en opgroeien in het geloof.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen