zondag 3 maart 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 3 maart 2019

Waarom reageer je niet? Dat kreeg Ruben, die één week offline ging, te horen van z’n klasgenoten. Offline zijn, kan dat nog? In Zin, Zout & Zegen gaan we naar een ‘E-meeting’ die samen met tieners voorbereid en uitgevoerd wordt. Joke Meinen-Hoekman, scriba van ‘de Gereformeerde kerk van Nijeveen, Havelte en Wanneperveen’, neemt ons mee naar deze E-meeting.


‘Online-Offline’

E-meeting betekent niets anders dan ‘elkaar ontmoeten’. Dat elkaar ontmoeten is ook echt gezamenlijk met alle 3 de kerken in het dorp. De kerk ziet er bij deze diensten (7x per jaar) wat anders uit dan in een gewone kerkdienst. Het lijkt op een soort kerkcafé, De 'kerkgangers zitten dan niet in rijen maar in groepjes om een tafel. Koffie, thee of fris voor en na de dienst. Het thema is door de jongeren zelf bedacht. Een team van 5 gemeenteleden heeft samen met een paar jongeren het thema goed en uitgebreid voorbereid. We gaan in deze E-meeting op zoek naar antwoorden op vragen als: Online-Offline, waar leg je de balans? Hoe vinden we rust in de hectiek van elke dag? Wat zegt de Bijbel over rust? Hoe maken we contact met elkaar en God? Was vroeger alles beter of alleen maar anders?

Ruben Noort verzorgt de inleiding. De schriftlezing wordt gedaan door Lieke Oosterhuis en de preek in de E-meeting wordt gedaan door Joanne Kolsters en Niels Oosterhuis.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Joke Meinen mee naar een E-meeting in haar gemeente in Nijeveen.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen