Zondag 18 maart 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 18 maart 2018

In Zin, Zout & Zegen gaat het op deze zondag in de lijdenstijd over ‘de zeven passie woorden’ van Christus. We praten daarover in deze bijzondere uitzending met kunstenaarsechtpaar Carolien en Daniël Tavenier en dominee Janneke Nijboer.
Zij maakten met z’n drieën het boekje ‘Passiewoorden’.

Zin, Zout en Zegen

De 7 Passie Woorden zijn de kruiswoorden van Christus. In de verschillende evangeliën horen we dat Jezus iets zegt als Hij aan het kruis hangt.

1 Vader vergeef het hen want ze weten niet wat ze doen (Lucas 23:34)

2 Ik verzeker je, nog vandaag zul je in het Paradijs zijn (Lucas 23:43…)

3 Dit is uw zoon, dit is uw moeder (Johannes 26: 27…)

4 Ik heb dorst, lijden is een vorm van dorst hebben (Johannes 19: 18)

5 Mijn God, Mijn God waarom heeft U mij verlaten? (Marcus 15: 34)

6 Het is volbracht (Johannes 19: 30)

7 Vader, in uw handen leg ik mijn geest (Lucas 23: 46)


Janneke Nijboer is missionair predikant in Noordwijk voor de pioniersplek ‘Windkracht 3pt0’. Onder andere het ‘Windkrachthuis’ is een van de initiatieven op zoek naar nieuwe geloofstaal. Daniel en Carolien Tavenier hebben de iconen, kunstwerken, tekeningen en foto’s die in het boekje staan gemaakt. Daniel: ‘ook voor ons kerkgangers is het flink pionieren en naar buiten gaan om te kijken wat daar te zien en te vinden is’.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ ontmoet presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur dominee Janneke Nijboer in het Windkrachthuis in Noordwijk. Daarna gaan ze samen naar Carolien en Daniël Tavenier in hun atelier kijken waar de ‘passie schilderijen’ gemaakt zijn.

Het boekje Passiewoorden van Janneke Nijboer (tekst) en Daniel en Carolien Tavenier (beelden) is te bestellen via Docete (www.docete.nl/).

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.