zondag 16 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 16 december 2018

Zin, Zout & Zegen op derde adventszondag. ‘HOOP’ door de komst van Jezus in deze wereld!
Een beetje oud, hier en daar gehavend, klein en paars. De derde adventskaars is niet bepaald een beauty. Maar…. eenmaal brandend, schijnt hij toch frank en vrij. Het Licht van Jezus weerkaatsend.
Voor de derde keer gaan we naar de Maranathakerk in Lunteren. Deze keer met Caroliene van den Berg. Zij heeft eigenlijk wel wat weg van de derde adventskaars… Ook zij liep beschadigingen op. Maar nu schittert ze als nooit te voren!
Caroliene steekt de derde adventskaars aan.

‘’Van slaafje naar schitterend mens”

Aan presentatrice Yvonne Sprunken, vertelt Caroliene dat ze vroeger veel weg had van een kameleon. ‘Wil jij dat ik dit zeg, dan doe ik dat, wil je dat ik me zo gedraag, prima’. Caroliene paste zich voortdurend aan… in de hoop dat iedereen haar aardig zou vinden. En dat was ook zo, alleen was de prijs die Carolien hiervoor moest betalen wel erg hoog……. té hoog! Ze werd een slaafje van zichzelf.

Nu kan ze volmondig JA! zeggen tegen het thema van de preek van dominee Jaap Hansum. “Sta op en schitter”. Ze durft haar plaats in te nemen. Caroliene heeft geleerd dat ze er mag zijn zoals ze is; energiek, temperamentvol en open.

De bijbellezing komt uit: Mattheüs 5,14-16 en Jesaja 60, 1-3)

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen