Zondag 12 januari 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 12 januari 2020

Het is geen toeval dat de aflevering van Zin Zout & Zegen met Pauline Kuiper met een bokswedstrijd begint. Deze wedstijd waarin rake klappen worden uitgedeeld, staat symbool voor Paulines leven

Zin, Zout en Zegen

“Ruimte voor pijn”

Pauline liep een aantal flinke knauwen op in haar leven en… haar kerkelijke gemeente deed daar (onbedoeld) een tik bovenop. Toen ze namelijk aanklopte om hulp, kwamen haar medekerkgangers niet verder dan goedbedoelde en gemeende opmerkingen als ‘Jezus helpt je, Hij is bij je in je zorgen… en gebrokenheid hoort nu eenmaal bij het leven’. Waarheden, die Pauline zelf ook wel kende en waar ze niet op zat te wachten. Ze wilde mensen die met haar meeliepen, die haar pijn erkenden. Ze wilde ruimte voor haar verdriet. Want pas als er erkenning is, is er genezing mogelijk!

In de Dorpskerk in Maarsbergen, waar goede herinneringen liggen (ook aan haar meervoudig gehandicapte broer Marco, die helaas inmiddels overleden is,) vertelt Pauline over haar knokpartij met het leven….

Voorganger Constantijn Geluk preekt over Filippenzen 4:6 ‘Wees over niets bezorgd, maar vraag God, wat u nodig heeft en dank hem in al uw gebeden.’’ Een moeilijke of juist mooie tekst voor Pauline?

Pauline, die ook fotografe is, vertelt op zaterdagavond 11 januari om 21’15 uur in EO live NPO 5 over haar ontroerende foto-tekstboek ‘BRUS- (on) breekbare liefde’. Waarin ze broers en zussen van gehandicapte en zieke jongeren portretteert. Een eerbetoon aan haar broer Marco en de diepe liefdesband tussen de gehandicapten en hun Brussen!

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.