zondag 26 augustus 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 26 augustus 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag naar de kerk met geoloog en bioloog Tom Zoutewelle. Dat hij wetenschapper èn christen is, dat is niet vanzelfsprekend! “Ik huil niet gauw, maar als ik samen met iemand voor God sta… dat gaat heel diep”.

Tom is lid van ‘De Haven’, een Baptistengemeente in Wijk bij Duurstede. Sterker nog: vijftien jaar geleden was hij een van de oprichters van deze gemeente. “We wilden een laagdrempelige kerk in Wijk, want die was er niet”.

De entree is alvast laagdrempelig: de kerk huist in de centrale hal van het kleurrijke Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede. Iedereen kent die plek. Je loopt zó naar binnen. Op zondag moeten ze om 08.00 uur beginnen om van die hal een kerkzaal te maken. Maar waar het om gaat is natuurlijk de inhoud. “Als wij er zijn, dan is Gods Geest hier ook! We vragen altijd heel nadrukkelijk of ‘Hij’ deze ruimte wil heiligen. We hopen dat iedere bezoeker God ontmoet tijdens de dienst. Om ècht heel laagdrempelig te zijn is een uitdaging. Er is een cultuur-drempel tussen mensen die wel of geen kerk bezoeken. Daar worstelen we mee.”

De meditatie, die aansluit op het motto van de kerk: ‘Jezus’ liefde delen’, is van Willem Biesheuvel. Willem is verbonden aan ‘Jeugd met een Opdracht’ in Amsterdam. Centraal staat Johannes 7: 37 - 38: ‘En op de laatste, de grote dag van het feest, stond Jezus daar en riep: “Als iemand dorst heeft, laat hij tot Mij komen en drinken. Wie in Mij gelooft, zoals de Schrift zegt: stromen van levend water zullen uit zijn binnenste vloeien.” ’

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Tom Zoutewelle mee naar zijn kerkelijke gemeente. Wat brengt hem naar de kerk en wat neemt hij mee naar huis de nieuwe week in?