Zondag 12 mei 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 12 mei 2019

Het zal je gebeuren: je bent 29, zwanger van je tweede kind. Je hebt net je zus begraven, die overleed aan borstkanker en dan hoor je dat je het zelf hebt. Het gebeurde Margo den Boer. “Het is niet te bevatten wat er door je heen gaat. Je voelt je echt heel erg alleen en heel angstig. Maar ik moest ook aan Pasen denken: ik had iets in mij waaraan je dood kunt gaan maar ik had óók nieuw leven in me.”


‘God laat in kleine dingen zien dat Hij er is’

Een spannende tijd voor het hele gezin. En spannend is het nog steeds. Want Margo en ook haar beide dochters Debbie en Mirjam moeten regelmatig voor controle naar het ziekenhuis. Alle drie. Elke goede uitslag vieren ze. Maar niet alle uitslagen zijn goed. Hoe gaan ze daarmee om? En Jan, echtgenoot en vader, hoe kijkt híj naar zijn gezin op deze moederdag?


“We zijn heel open naar elkaar en kunnen veel met elkaar delen en bespreken.

Geloven is altijd belangrijk geweest binnen ons gezin. Wij betrekken als gezin God in ons dagelijks leven en vinden het belangrijk om te investeren in onze persoonlijke relatie met God. Dat doen we ieder op onze eigen manier. Het is niet altijd makkelijk maar toch ervaren we dat God er is en vertrouwen we erop dat Hij ons leven in Zijn hand heeft. We vieren moederdag als een feest van dankbaarheid dat we elkaar nog hebben!”


De preek, die uitgekozen is door de familie den Boer heeft als titel: ‘Ga met God en Hij zal met je zijn’ en wordt gehouden door hun voorganger dominee Frank Schneider, predikant van de NGK in Breukelen.


Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Vandaag gaat Petra de Joode met Margo en Jan den Boer en hun dochters Debbie en Mirjam mee naar de NGK in Breukelen.

Zin, Zout en Zegen