Zondag 20 december 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 20 december 2020

Dat er veel verdriet, ongerechtigheid, angst en ellende is, dat is duidelijk! daar kan niemand om heen. Kan het Licht van Jezus wel tegen deze duisternis op? Een vraag, die dominee Betty Woord, beantwoordt met een oproep; ‘Wij mogen en moeten Lichtdragers zijn, net als Jezus opkomen voor mensen die aan de zijkant van de maatschappij staan, verdriet verlichten en hulp bieden.’’ Een oproep waar ze zelf het goede voorbeeld van geeft.

Lichtdragers

Betty is predikant bij de PKN-pioniersplek De Schoone Poort in Almere, die ooit begon in een SRV wagen! Toen emeritus predikant Pieter ter Voort verhuisde naar Almere, ontdekte hij dat er geen kerk te vinden was in zijn nieuwe woonwijk. Dat kon niet vond hij, want een kerk maakt verschil! Dus bouwde hij een SRV wagen om tot een soort van rijdende kerk en sinds een half jaar is deze wagen verruild voor een Tiny Church…

Wat dat precies inhoudt en welke rol deze kleine kerk wil spelen in de wijk, vertellen Pieter en Betty samen op deze vierde Adventszondag.

Rode draad in het programma is de quote van Pieter, gepikt uit een interview dat hij ooit gaf;’’ Een kerk, hoe klein ook, heeft positieve invloed, al is dat onmeetbaar. Net als voor licht geldt: je merkt pas hoe belangrijk het is, als het er niet meer is..’’

De preek die Betty houdt gaat over Jezus; Het licht der wereld…. best bijzonder voor iemand die nagenoeg blind is!

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.