Zondag 8 juli 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 8 juli 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit de Alledagkerk in Amsterdam. Je overgeven aan God? ‘Een-Saam’ zijn, samen zijn met die ‘Ene’! Hoe doe je dat nou? Vertoeven, gekend zijn…. Wil Brouwer praat hierover met Petra de Joode en Leo Fijen.

Zin, Zout en Zegen

Wat een geluk dat God ons ook humor en vertrouwdheid geeft. Dat het niet alleen om ‘mij’ gaat maar ook om de ander! Dat Leerde Wil Brouwer al jong: ‘het gaat om de Ander kindje’. Dat is wel een besef dat bevrijdt.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze keer met Wil Brouwer mee naar de Engelse Hervormde Kerk aan het Begijnhof in Amsterdam. Daar, in 'de Alledagkerk' wordt elke woensdag tussen de middag een Middagpauzedienst georganiseerd.

De meditatie, die aansluit op het thema ‘Hij mag groter, ik kleiner’ n.a.v. Lucas 1 : 57 en 66 t/m 80, is van journalist, spreker, schrijver, programmamaker: Leo Fijen uit Maartensdijk.

Ná de meditatie wordt door Wil en Petra nog even teruggeblikt op wat deze dienst losmaakt en dan ontmoeten ze ook spreker Leo Fijen.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.