EO Live, zomereditie 11 augustus

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zomereditie 11 augustus

EO Live gaat de hele zomer door. We praten met interessante gasten en draaien de mooiste muziek. Op 11 augustus praten we met Anita Delhaas over het werk van International Justice Mission. Met Corine de Jong gaan we over de grens en met Susanne Versloot en Yvonne Bastmeijer praten we over de kracht van verhalen. Jan van Benthem praat ons bij over het belangrijkste nieuws in de wereld.

EO Live

Anita Delhaas over het succes van IJM

International Justice Mission, kortweg IJM, is werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij. Naast dat IJM slachtoffers bevrijdt en daders ter verantwoording roept in de rechtbank, ondersteunt de organisatie lokale autoriteiten bij het effectief aanpakken van geweld tegen de armsten. En dat gaat heel erg goed. Vorig jaar werden 4616 slachtoffers bevrijdt van geweld en stegen de inkomsten met maar liefst 61 procent ten opzichte van het jaar daarvoor. We gaan uitgebreid praten met Anita Delhaas. Zij staat sinds oktober 2017 aan het roer van IJM Nederland.

Susanne versloot en Yvonne Blonk over de kracht van verhalen.

Susanne versloot en Yvonne Blonk schreven samen een bundel met 27 persoonlijke verhalen. Over een ontmoeting die je doet glimlachen. Over een ervaring die raakt of hoop geeft. Verhalen waar iets van Gods liefde doorheen schijnt. In EO Live vertellen beide vrouwen hoe ze elkaar hebben ontmoet en waarom ze deze bundel hebben geschreven.

De toestand van de wereld met Jan van Benthem.

We leven in tijden waarin er van alles gebeurt in de wereld om ons heen. Jan van Benthem is journalist en buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad. In EO Live geeft hij duiding aan de grootste ontwikkelingen in de wereld.