Zondag 9 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 9 december 2018

Zin, Zout & Zegen op tweede adventszondag. ‘HOOP’ door de komst van Jezus in deze wereld!
Hester Wijnen neemt ons deze keer mee naar haar kerk: de Maranathakerk in Lunteren. Daar staan vier adventskaarsen, die je op het eerste gezicht een rommeltje zou kunnen noemen. Ze hebben alle vier een andere kleur en andere vorm… Maar desondanks staan ze alle vier symbool voor hetzelfde. Voor de HOOP die de komst van Jezus in de wereld bracht. Hester steekt de tweede adventskaars aan.


Bij de geboorte van ons tweede kindje, is er binnen ons gezin veel veranderd. We zijn in deze periode als stel echt gegroeid in ons geloof. God heeft een hele belangrijke plaats gekregen binnen ons gezin. We mogen ervaren hoe Hij ook in ons leven heel dichtbij wil zijn. We zeggen het nog vaak tegen elkaar. De geboorte van onze dochter heeft ons als gezin dichter bij God gebracht. Ze is voor ons het ‘kleine meisje van de hoop’ geworden door de mooie preek die jullie vorige week gehoord hebben.

Aan presentatrice Petra de Joode, vertelt Hester wat haar verlangen is nu ze jeugdouderling is. ‘In ieder kind kan het opnieuw beginnen’, dit gedicht stond centraal bij de doopdienst van onze dochter en gaat nog vaak door mijn hoofd. Ook een nieuwe generatie zal door God aangeraakt worden. Hij wil en zal nieuwe hoop geven. Voor vandaag, morgen en de toekomst.

Hoort u vandaag Hester over wat hoop voor haar is… volgende week is een ander gemeentelid van de Lunterse Maranathakerk aan de beurt. En zo vertellen vier adventszondagen lang, vier gemeenteleden, welke invulling zij aan het woord ‘Hoop’ geven. En dat zijn vier unieke verhalen. Vandaar een rode, paarse, rechthoekige en ronde adventskaars……. want hoop is er ook in verschillende maten en vormen.

Dominee Jaap Hansum gaat in ‘Zin, Zout & Zegen’, vier keer voor in deze adventstijd. Vandaag op tweede adventszondag is dat met een preek die hij ‘Let it be’ noemt. De bijbellezing komt uit: Lukas 1, 26-38.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen