Zondag 9 september 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 9 september 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Marjolein Rademaker mee om te proeven hoe het bij haar in ‘Wijkkerk Aller Erf in Veenendaal’ smaakt!
Kerk proeven! In het weekend van 16 september doen kerken door heel het land mee met de jaarlijkse editie van Kerkproeverij: een toegankelijke kerkdienst speciaal voor gasten. Maar die gasten wachten nog op een uitnodiging. Van ons van u van jou! En…. hopelijk smaakt het naar meer!

Ook Marjolein werd uitgenodigd! Kerkgang was voor haar niet vanzelfsprekend. ‘Ik ging vroeger wel naar de kerk en naar een christelijke school en we lazen thuis uit de Bijbel maar ik was er verder niet zoveel mee bezig. Tot mijn zus een jaar of 8 geleden (aangemoedigd door o.a. mijn zwager) belijdenis ging doen en ik door haar daar ook steeds meer mee bezig was.’

De drempel om een kerkdienst of samenkomst te bezoeken kan vaak hoog zijn. Het helpt dan soms om samen met een bekende die stap te kunnen zetten.

De meditatie, die aansluit op het thema ‘kerkproeverij’ is van voorganger John Boogaard, dominee van Wijkkerk ‘Aller Erf’ in Veenendaal.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Marjolein Rademaker mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.

Zin, Zout en Zegen