Zaterdag 28 oktober 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 28 oktober 2017

EO Live komt deze uitzending vanuit Schouwburg Odeon in Zwolle, met heel veel live muziek, maar ook interviews met onder meer Andries Knevel, ds. Paul Visser en de weekpreek van Arie van der Veer.

Andries Knevel over 500 jaar Reformatie

Nog een paar dagen en dan is het precies 500 jaar geleden dat de Duitse monnik Maarten Luther zijn 95 stellingen, met bezwaren tegen de Rooms –Katholieke kerk, aan de deur van de slotkapel in Wittenberg spijkerde. Het zou het begin zijn van de grootste kerkscheuring worden in de geschiedenis van de christelijke kerk, en het ontstaan van het protestantisme. Collega Andries Knevel is naast programmamaker, zelf protestants theoloog en hij verdiepte zich in de katholieke kerk, en sprak met heel veel katholieke theologen en wetenschappers. Het veranderde zijn mening…

Ds. Paul Visser en Leo Fijen over Rooms-Katholiek en protestant

Het is 500 jaar geleden dat de Reformatie begon. Hoe staan de protestanten en rooms-katholieken nu tegenover elkaar? Komt er een moment dat de kerken samengaan? Ds. Paul Visser en Leo Fijen praten over wat ze in elkaars kerk mooi vinden en ook wat ze lastig vinden bij elkaars christelijke stroming.

Vier je Bijbel - over de Wayana indianen in Suriname

'Vier je Bijbel' is het thema van de Bijbelzondag - 29 oktober - in dit Reformatiejaar.

Marco en Marjolein Schuurmans werken als zendelingen onder de Wayana indianen in de binnenlanden van Suriname. Een bijzondere werkplek met de nodige uitdagingen. Vanavond aandacht voor de productie van een kinderbijbel in de Wayana taal. De Bijbel is nog steeds het meest gelezen boek ter wereld en het is van groot belang om deze te kunnen lezen in je eigen taal! Meer info en doneren:metterdaad

United4Christ

Live muziek voert de boventoon in deze speciale uitzending van EO Live. De luisteraar en het aanwezige publiek worden getrakteerd op een optreden van United4Christ met hun liederen 'Blessings', 'To the Throne', 'We Give You Glory', 'Jesus Messiah', 'You are my all in all' en 'Healing Rain'.

Jonny & the Jazzuits

Ook Jonny & the Jazzuits betreden meerdere malen het podium van de Zwolse schouwburg.

De liederen die zij zingen zijn van hun nieuwe album Temporary Accomodation, 'Glory! Glory!', 'Temporary Accommodation', 'No Longer Slaves', 'I Got A Home In-a Dat Rock', 'Waiting on the Lord' en 'This Is Amazing Grace'.

De weekpreek van Arie van der Veer over bidden voor machthebbers

Deze week werd het nieuwe kabinet geïnstalleerd. Maar hoe moeten christenen nu omgaan met de regering? In 1 Timotheüs 2.2 staat: 'Bid ook voor koningen en machthebbers, zodat we in vrede kunnen leven.' Wat wordt daarmee bedoeld en hoe kijkt dominee Van der Veer hier naar. Hij houdt deze uitzending de weekpreek.