Zondag 13 december 2020 Derde Adventzondag

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 13 december 2020 Derde Adventzondag

Is Advent; de tijd waarop we toeleven naar Kerst, de meest geschikte tijd om eens bij de buren op de stoep te gaan staan om ze iets te vertellen over je geloof?
‘’Op zich wel’’, vertelt Petra de Jong: ‘Veel mensen kennen het geboorteverhaal van Jezus nog wel en in de donkere dagen rond Kerst staat iedereen wat meer open voor hoop’’.

‘’Maar’’…….. maakt Petra meteen duidelijk; ‘’Voor je iets over God en Jezus kwijt kunt, moet je de mensen wel eerst echt kennen; een relatie met ze hebben.

Aanbellen met: Hallo ik ben Guus, woon een paar huizen verderop, hier heb je een Bijbel…. dat kan niet! Daar word je beiden verlegen van.

Dus: eerst koffie, gesprekken over koetjes en kalfjes en dan pas kun je eventueel iets meer vertellen. Eh tenminste, als je dat wilt; het mag, het moet niet!”

Petra de Jong is missionair medewerkster bij de Christelijke Gereformeerde Kerk en dus bezig met de vraag ‘hoe je niet Christenen het beste kunt bereiken met het Evangelie. …. als persoon, maar ook als kerk’.

Want al komen er steeds meer pioniersplekken, Petra heeft ook hoop voor de traditionele kerk. In wijkgebouw de Poster, in Veenendaal ontmoet presentatrice Yvonne Sprunken, een bevlogen Petra, vol van Gods Missie; ‘’Shalom brengen in een verdrietige, vaak onrechtvaardige wereld.’’

Haar meditatie, n.a.v. psalm 130 gaat hier dan ook over. Petra is namelijk niet alleen onze gastvrouw in deze aflevering; ze neemt ook het moment van bezinning voor haar rekening.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.