EO Live, zomereditie 28 juli

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zomereditie 28 juli

EO Live gaat de hele zomer door. We praten met interessante gasten en draaien de mooiste muziek. Op 28 juli praten we met Rien van den Berg over zijn jongerenklooster in Deventer. Eline Hoogenboom vertelt over haar boek 'Not so perfect'. En journalist Jan van Benthem geeft duiding aan de toestand in de wereld.

Rien van den Berg over speciaal klooster voor jongeren.

De wereld wordt steeds jachtiger en het leven steeds drukker en voller. Ook jongeren ervaren een steeds groter wordende druk. Het aantal jongeren met depressies en burn -out klachten is de afgelopen jaren enorm gegroeid. Sterker nog, afgelopen maand kwamen er alarmerende berichten over een grote toename van het aantal zelfmoorden onder jongeren. Het is inmiddels doodsoorzaak nummer 1 onder deze groep. Rien van den Berg is schrijver, journalist én dominee. Samen met zijn vrouw is hij bezig om een klooster op te zetten waar jongeren tot rust en bezinning kunnen komen. Het is de bedoeling dat jongeren vanaf september in het klooster terecht kunnen.

Eline Hoogenboom over haar boek 'Not so perfect'.

Wat is falen eigenlijk en wat doe je als je niet zelf faalt maar het leven tegen zit. Twintigers en dertigers hebben grote moeite met falen, en sociale media spelen daarin een grote rol. #notsoperfect is een inspirerend boek over de kracht van niet zo perfect willen zijn, leven zonder filters en de achterkant van het perfecte plaatje. Eline Hoogenboom vertelt over de thematiek en problematiek achter haar boek.

De toestand van de wereld met Jan van Benthem.

We leven in tijden waarin er van alles gebeurt in de wereld om ons heen. Jan van Benthem is journalist en buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad. In EO Live geeft hij duiding aan de grootste ontwikkelingen in de wereld.