Zaterdag 7 oktober 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 7 oktober 2017

Hella van der Wijst ontvangt twee pleegouders en iemand van Stichting Timon om te praten over hoe het is om pleegouder te zijn en hoe het komt dat er nog steeds zoveel gezinnen nodig zijn. Joke Verweerd komt vertellen over haar nieuwe boek, de weekpreek is van Henk Boerman en de live muziek is van Paulina Zoetebier en Pater Kees de Rooy komt vertellen over zijn werk in Papoea.

Paulina Zoetebier treedt op in EO Live

Samen met Joel Slagtand op percussie en Elvis Ediagbonya op piano/zang. De liederen die zij gekozen heeft zijn: Vuur van haar CD ‘Trots op jou’ en twee van haar liederen van haar eerste Worship CD, Heilige Geest en Together we stand. De versie van Psalm 23 zal zijn Opwekking 215 die ze in een eigen jazzy jasje steken.

Graf van Sint Nicolaas gevonden?

Turkse archeologen hebben in de stad Demre, het vroegere Myra, een bijzondere graftobe ontdekt waarin vermoedelijk de bisschop van Myra begraven ligt. Die bisschop van Myra staat ook wel bekend als Sint Nicolaas, oftewel Sinterklaas. Nicolaas van Myra stond bekend om zijn gulheid aan armen en kinderen en werd later heilig verklaard. Archeologen hebben onder een huidig kerkgebouw een oudere tempel die nog helemaal intact is. In de tempel is een speciaal gedeelte waar zich mogelijk de tombe van Sint-Nicolaas bevindt. Een gesprek met Anite Haverkamp. Zij is educator bij Museum Catharijne Convent in Utrecht.

Pleegzorg, nog veel gezinnen nodig!

In de uitzending ontvangt Hella twee pleegouders die vertellen over hoe het is om pleegkinderen te hebben. Ook is Rick Horstman aanwezig, hij is van Stichting Timon, een organisatie die een goed huis zoekt voor kinderen die niet thuis kunnen wonen. Wat is er nodig om een goed pleeggezin te kunnen zijn?

Kees de Rooij: bijna 50! jaar werken in Papoea Nieuw Guinea

Als jonge jongen kwam Kees de Rooij naar Papoea Nieuw Guinea, voormalige Nederlandse kolonie, nu Irian Yaya, Indonesie. Dat was in de tijd dat de Papoea's nog in grasrokjes en peniskokers rondliepen en dat er door sommige stammen nog koppen werden gesneld! Inmiddels is er veel veranderd maar nog altijd werkt en woont Pater Kees, zoals hij inmiddels wordt genoemd, bij de Papoea's. En dat is inmiddels dus al bijna 50 jaar. Pater Kees heeft het land, en zijn inwoners zien veranderen.

De weekpreek van Henk Boerman

In de weekpreek gaat het over gevoel van ontevredenheid dat Henk Boerman ziet in de wereld. Hij gebruikt bij zijn weekpreekje een tekst uit Timotheüs 6: “Toen we op de wereld kwamen, hadden we niets bij ons. En als we de wereld verlaten, kunnen we ook niets meenemen. We hebben eten en kleren. Laten we daar tevreden mee zijn”.

Joke Verweerd over haar boek: ‘Kiplekker’

Wat gebeurt er met je als je de diagnose borstkanker krijgt? Je hele wereld staat op z’n kop. Het overkwam Joke Verweerd en zij vertelt erover in haar boekje Kiplekker, over ziek zijn en doodgaan.