zondag 21 oktober 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 21 oktober 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Tine Veldhuizen naar de zondagsschool in de ‘Herberg van Paulus’ in Baarn. Tine gaat daar al 30 jaar als leidster, samen met de kinderen op ontdekkingsreis door de Bijbel. Raken haar ideeën nou nooit eens op? En wat leert ze zelf nog op de zondagsschool?

Tine Veldhuizen is lid van de Calvijnkerk in Baarn. Tine: “Daar in de kerkdienst, vind ik te midden van mijn gevulde leven en de ‘waan van de dag’ een oplaad moment in de week. Daar lezen we uit de bijbel en horen we een preek, is er ontmoeting met de andere kerkgangers, jong en ouder, die ik als familie ervaar”.

De zondagsschoolgroep van 7 tot 12 jaar is in de ochtend in de kerkdienst in de Calvijnkerk in Baarn. Tijdens de middagkerkdienst is er dan de zondagsschool. Daar maken we op dit moment placemats want…. Het jaarthema voor de kinderen is: ‘aan tafel’. Dan praten we met elkaar over, hoe doe je dat, wat deel je dan? ja... en ze vragen mij ook ook hoe het er bij mij thuis aan toe gaat!

De meditatie is van dominee Martin van Dam, voorganger van de Calvijnkerk. De predikant heeft de dagen voorafgaand aan deze kerkdienst Lukas 19: 1-10 bestudeerd. Hij vertelt nu wat God ons ermee wil zeggen.

En ook dit keer gaat niemand de kerk uit zonder de zegen van de Heer. De zegen die de predikant over ons uitspreekt is een belofte van Gods genade en nabijheid die met ons meegaat.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Tine Veldhuizen mee naar de zondagsschool in de Calvijnkerk in Baarn.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen