EO Live, zaterdag 30 juni

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 30 juni

In EO Live treedt zangeres Sanne Morren op. We praten met Richard Aeilkema over de grootste bijbel ter wereld en maken kennis met de nieuwe zangeres van Sela. Verder is er aandacht voor de Veteranendag en bespreken we het boek 'Voor de kinderen van mijn Stad' van Gea Gort. De weekpreek is van Bettelies Westerbeek. Dit en nog heel veel meer in EO Live....

Presentatie: Hella van der Wijst en Timo Gerritsen

Grootste bijbel ter wereld

Richard Aeilkema van het Gracelandfestival vertelt over de bijzondere recordpoging die het festival deze zomer wil doen. Ze willen een complete bijbel maken van 3 bij 4 meter groot. Maar of dat gaat lukken?

Nieuwe zangeres Sela

In EO Live bellen we met Mirjam Kerkhof. Zij is de nieuwe zangeres van Sela. We gaan nader kennismaken en zijn benieuwd naar haar favoriete Sela-lied.

Veteranen in het zonnetje

30 juni is Nationale Veteranendag. In EO Live praten we met Wim Bos. Hij is zelf veteraan, maar als legerpredikant ook betrokken bij de geestelijke verzorging en nazorg van andere veteranen.

Portraits of Power: Gewone helden.

Portraits of Power is een serie portretfoto's van hele gewone vrouwen. Vrouwen die niet bijzonder zijn, en niet zouden opvallen als je ze op straat zou tegenkomen, maar die stuk voor stuk toch echte helden zijn. Een gesprek met Anneke Schaap van hulporganisatie Dorcas.

Boekbespreking: 'Voor de Kinderen van mijn Stad'

Gea Gort schreef het boek; 'Voor de kinderen van mijn stad'. Dit is een boek met een lach en een traan en beschrijft de ups en downs van een christelijke kinderclub. Het is ook een levensverhaal dat laat zien hoe onze gebrokenheid een stimulans kan zijn om zegen om ons heen te verspreiden.

Weekpreek van Bettelies Westerbeek

Iedere week bespreken we in EO Live het nieuws van de afgelopen week. Dat doen we aan de hand van een korte weekpreek. En deze week is missionair pionier Bettelies Westerbeek uit Den Haag aan de beurt om haar visie op de actualiteit te geven.

Zangeres Sanne Morren staat op het EO Live podium.

In EO Live zingt onze collega Sanne Morren, werkzaam als redacteur bij ‘Ik mis je’, de volgende liedjes: Wade in the water, Ken je mij, Let You Go en haar eigen versie van How great Thou art.