Zondag 28 oktober 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 28 oktober 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met documentair fotograaf Ruben Timman naar de Kerk van de Nazarener in Zaanstad. Ruben: “Onze eigen duisternis hebben we soms zo diep verborgen dat alleen God – met al Zijn liefde – erbij kan om er het licht aan te doen.”

‘Ik ben ook maar een…..’

Voor God ben ik waarschijnlijk een moeilijk geval, vaak slecht bereikbaar en altijd aan het rennen. Ondanks meerdere pogingen van God om mij te bereiken ben ik hardleers, daarom heeft hij – denk ik – besloten om mij maar op onbewaakte ogenblikken te benaderen. Dit kan zijn in een droom of gedachten vroeg in de morgen of ergens in de natuur of op de zondag ochtend, als ik gedwongen stil moet zitten tijdens de preek.

Hij verlangt naar mij, wil mijn hart, wil graag met mij op een bankje zitten.


De dienst in de Kerk van de Nazarener wordt geleid door gastspreker Jonathan Elderkamp. Zijn thema is: ‘ik ben ook ‘maar’ een mens’…


In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Ruben Timman mee naar de Kerk van de Nazarener in Zaanstad.


Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen