EO Live, 29 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, 29 december 2018

In de laatste aflevering van EO Live in 2018 blikken we terug en kijken vooruit met Jan van Benthem, buitenlandcommentator van het Nederlands Dagblad. We kijken naar de toekomst van kernenergie met Marc de Vries. Jolanda en Wilco Schreiber vertellen over hun veranderingsproces en Peter Siebe vertelt welk bijbelvers het populairst was in 2018. Dit en nog veel meer in EO Live....

EO Live, zaterdag 29 december van 19:00 t/m 22:00 op NPO Radio 5

Inhoud:

Jan van Benthem blikt terug en kijkt vooruit naar 2019

Iedere week belt EO Live met Jan van Benthem, buitenlandcommentator bij het ND, over de toestand in de wereld. In deze laatste uitzending van 2018 is Jan van Benthem de programmagast waarmee we terugblikken en vooruitkijken. Want wat is er het afgelopen jaar veel gebeurt! En ook het komend jaar zal een roerig jaar gaan worden. Wat zijn de grote thema's? Wat staat er allemaal te gebeuren? En waar moeten we op letten?

Welk bijbelvers was het populairst in 2018?

Zo aan het eind van het jaar komen alle lijstjes weer tevoorschijn. De komst van het internet heeft het maken van dit soort lijstjes een stuk gemakkelijker gemaakt, want het is relatief makkelijk op een rijtje te zetten waar het afgelopen jaar veel naar gezocht werd. Zo is ook duidelijk welke bijbelteksten het populairst waren het afgelopen jaar. En het grappige is dat er een verschil lijkt te zitten tussen Nederlanders en de rest van de wereld als het gaat om welke bijbeltekst het populairst was. Een gesprek met Peter Siebe van het Nederlands Bijbelgenootschap.

Peter Beker blikt terug op Metterdaad-acties van afgelopen jaar

Peter Beker is Hoofd van EO Metterdaad en geeft in de laatste uitzending van EO Live een terugblik op het afgelopen jaar. Wat waren hoogtepunten en wat waren juist dieptepunten als het gaat om nood en hulpverlening? Het motto van EO Metterdaad "Geeft nood een gezicht en hoop een stem!" En dat al ruim 45 jaar!

Jolanda en Wilco Schreiber vertellen over hun 'Verandering'

Jolanda is geboren in Libanon maar weet niet wie haar ouders zijn. Ze is pas 5 maanden als ze geadopteerd wordt door een Nederlandse vader en moeder. Ze krijgt vaak te horen dat ze dankbaar moet zijn dat ze niet meer in Libanon woont. Jolanda wordt een pleaser want ze moet toch dankbaar zijn. Maar met de jaren groeit in haar het verlangen om op zoek te gaan naar haar biologische moeder. Dat zorgt voor veel onbegrip in haar omgeving en Jolanda valt langzaam maar zeker in een depressie. In EO Live vertellen Jolanda en Wilco hun 'veranderingsverhaal'.

Eindtijdserie Reinier Sonneveld: Moet je bang zijn voor wat er komen gaat?

Richting einde van het jaar kijkt EO Live met theoloog Reinier Sonneveld naar wat de bijbel zegt over de zogenaamde 'eindtijd'. Reinier schreef het boek 'Gids voor de laatste dagen'. Dat was reden om met hem een serie te maken over alles wat de bijbel zegt over de 'dingen die nog moeten gaan gebeuren'. In deze aflevering kijkt Reinier naar de vraag: Moet je bang zijn voor alles dat komen gaat?