Zaterdag 14 oktober 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 14 oktober 2017

In EO Live is Annemarthe Westerbeek te gast, ze komt vertellen over Micha Zondag. Johan Bakker praat over zijn boek Enkele Reis Mars, de live muziek is van SERA. We bellen met de kleedkamer van Filiae en 'Anna' komt vertellen over het Metterdaad-project.

SERA zingt in EO Live

Sera van der Vijver, Ruben en Jeroen Bruinsma en Sjouke Simon De Boer vormen samen de band SERA. Zij zingen, With you, I’ll be there, God bless the broken road en hun eigen versie van Psalm 23.

Engelse christenen bieden alternatief voor Halloween

Halloween wordt in Nederland steeds populairder. Je kunt geen winkel meer binnenlopen of de heksen-, geesten-, en griezelkoopwaar vliegt je tegemoet. Is dit steeds populairder wordende feest een onschuldige verkleedpartij of een door en door heidens feest? De meningen over Halloween zijn behoorlijk verdeeld, ook onder christenen. In Engeland zien ze de opkomst van Halloween al langer, en bieden christenen steeds vaker alternatieven aan. We gaan erover praten met Pieter Lalleman. Hij woont in London en geeft les aan het Spurgeons College.

Micha Zondag, gerechtigheid in de kerken

Zondag is het Micha Zondag. In meer dan duizend kerken in Nederland gaat het deze dag over gerechtigheid. Het thema deze keer is 'De knop om'. Annemarthe Westerbeek van Micha Nederland komt vertellen over deze speciale dag. Hoe probeert zij dit thema ook in haar eigen leven vorm te geven?

Christen-zijn in Egypte

Christenen en dan met name Jezus-volgers met een moslimachtergrond in Egypte hebben het niet makkelijk!

Zij worden vervolgd en gediscrimineerd vanwege hun geloof, komen moeilijk aan werk en raken daardoor in armoede. Om hen te helpen de winter door te komen wil een lokale voorganger 150 families ondersteunen met dekens en 300 kinderen met een kerstpakket. Anna vertelt erover. Meer informatie en direct doneren via: metterdaad

Johan Bakker over zijn boek: Enkele reis naar Mars

Een ruimtevaartroman over het verlangen naar een betere wereld dan die ze achterlieten.
De vier astronauten Jonah, Tatjana, Nicholas en Celia besluiten om in 2025 een reis naar de planeet Mars te maken. Wat denken ze daar te vinden? En kun je werkelijk alles achter je laten? Je neemt jezelf immers overal mee naar toe? We volgen de avonturen van de vier ruimtevaarders samen met miljarden thuisblijvers. Uitgeverij Zilverbron

De weekpreek over het regeerakkoord en de Prediker

De weekpreek is deze keer van Bettelies Westerbeek. Ze combineert het regeerakkoord en een tekst uit Prediker 5: 7Wees niet verbaasd als er geen eerlijke mensen meer in het land zijn. En als je ziet dat arme mensen onderdrukt worden. Want mensen met macht worden vaak beschermd door mensen met meer macht. En zij worden weer beschermd door mensen die nog machtiger zijn. 8Maar een koning moet ook de armen beschermen. Hij moet ervoor zorgen dat er op de akkers genoeg groeit voor iedereen.

Cultuurtip in EO Live

De tip voor in de agenda: Een concert van Reni en Elisa Krijgsman in Lunteren.

Meer informatie >>

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.