Zaterdag 16 september 2017

  1. Nieuwschevron right
  2. Zaterdag 16 september 2017

EO Live heeft weer mooie gasten in de uitzending deze zaterdag! Corina Nagel komt praten over het onderzoek dat ze deed naar de rol van de Bijbel op school. Wilkin en Aukje van de Kamp komen praten over hun boek, Richard Groeneboom van de SDOK is te gast en de livemuziek is van Wyke Bokma.

Wyke Bokma zingt in EO Live

De liedjes die zij zingt naast haar eigen interpretatie van Psalm 23 zijn: Let me be filled, Ken je mij, Holy is the Lamb. Zij komt met haar pianiste Denise Brand en twee van haar koorgenootjes: Kevin en Krystl.

ND ontdekt grootschalige fraude abortusklinieken

Maar liefst 8 van de 15 Nederlandse abortusklinieken hebben in het verleden voor miljoenen euro's gefraudeerd met declaraties. Dat bleek uit verschillende krantenartikelen die het Nederlands Dagblad afgelopen week publiceerde. Per jaar worden in Nederland ongeveer 30.000 abortussen uitgevoerd, en de Nederlandse overheid betaald deze abortusbehandelingen door middel van de Wet Langdurige Zorg. Volgens het ND declareerden de klinieken vele duizenden keren zwaardere narcoses, dan daadwerkelijk werkelijk werd toegediend. Een gesprek met een journalist van het ND.

De Bijbel op school?!

Corina Nagel-Herweijer komt vertellen over haar onderzoek op christelijke scholen. Ze onderzocht in opdracht van Verus, hoe de Bijbel gebruikt wordt en hoe leraren er mee omgaan. Wat zijn de conclusies en wat zijn de aanbevelingen? Kunnen ouders ook een rol hebben?

Richard Groenenboom over zijn reis naar Vietnam

Richard Groenenboom - woordvoerder bij Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK) - bezocht onlangs Vietnam.

Hij ging er niet heen niet voor een prachtige verre-reis vakantie, maar om christenen te bezoeken, die het zwaar hebben in dit communistische land. Wat heeft hij meegemaakt, gezien en hoe kunnen wij betrokken zijn met hen? Meer informatie via: metterdaad

'Je bent van mij, Ik ben bij je!'

In zijn weekpreek combineert Johan Timmer de stormen en onrust van deze week met een tekst uit Jesaja 43: Wees niet bang, want ik zal je vrijkopen, ik heb je bij je naam geroepen, je bent van mij! Moet je door het water gaan-ik ben bij je; of door rivieren-je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan-het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien. Lijkt me een prikkelende tekst in deze tijden van natuurgeweld en onrust. Ben benieuwd of mensen dit meemaken.

Aukje en Wilkin van de Kamp over hun boek: ‘U bent altijd bij mij’

De genezende kracht van Psalm 23. Aukje en Wilkin van de Kamp komen in EO Live vertellen hoe Psalm 23 voor hun een houvast was in de tijd dat Aukje borstkanker had. Het waren de moeilijkste jaren uit hun leven, maar tegelijk ook de mooiste. Juist in de tijd van Aukjes ziekte mochten zij God van een andere kant leren kennen en ontdekken dat Hij in elk seizoen van hun leven te vertrouwen is'.

Concerttip uit EO Live

Dinsdag de 19e september treedt Sela op met hun Dorpskerkentour. Deze keer in Alkmaar. Meer informatie >>