Zondag 30 juni 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 30 juni 2019

Het liefst zou ze zich omdraaien en bleef ze buiten staan. Er liggen in de PKN kerk in Bennekom gewoonweg te pijnlijke herinneringen…
Maar toch gaat Rinke Steutel deze zondag in Zin, Zout & Zegen, na twee jaar afwezigheid, met Yvonne Sprunken weer de kerk in.

‘Waarom deed U niks God?’

In de uitzending geeft Rinke woorden aan het grote verdriet dat haar ervan weerhoudt om zondags naar de kerk te gaan. Een verdriet waardoor de hooggevoelige Rinke steeds meer in de knoop kwam; met God en met zichzelf. Ze is inmiddels druk bezig de warboel te ontrafelen, maar merkt dat de knopen niet zomaar te ontwarren zijn.

Met dominee Agnes Gilles bespreekt Rinke nog steeds regelmatig al haar vragen, waaronder de bekende: Heer, waarom deed U niks? Waarom greep U niet in? Dat dominee Gilles deze vragen niet schuwt, blijkt ook uit de preek, waar Rinke en Yvonne samen naar gaan luisteren in de Brinkstraatkerk in Bennekom.

Zin, Zout & Zegen is een wekelijkse reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven, uitgezonden op zondagavond tussen19.00- 20.00 uur.

Zin, Zout en Zegen