EO Live, zaterdag 16 juni 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 16 juni 2018

In EO Live treedt Carin van Essen op. Marijn Fidder vertelt over haar project 'Stoute Cellen'. Tom Zoutewelle vertelt over de ouderdom van de mensheid. Wimco Ester praat over een bizarre ontvoeringszaak in Maleisie. En Corina Schipaanboord sprak met reformatorische vrouwen over seks. Dit en nog veel meer in EO Live...

Carin van Essen geeft optreden op EO Live podium

Carin van Essen zingt in EO Live en wordt begeleid door haar man Peter. Zij reizen regelmatig door het land om concerten te geven, aanbidding te leiden, workshops of onderwijs te geven. Vanavond zingt Carin:
Sisters, Like the geese flly, Secret place en haar eigen versie van How great Thou art

Marijn Fidder over 'Stoute Cellen'

Kortgeleden won Marijn Fidder de BEAM -Award tijdens de EO Jongerendag in Arnhem. Met deze prijs mag zij zich de meest inspirerende jongere van 2018 noemen. Marijn is fotograaf en richt zich met haar project 'Stoute cellen' met name op zieke kinderen die kanker hebben. Ze volgt momenteel 15 zieke kinderen en legt de periode waarin ze ziek zijn vast op de gevoelige plaat.

Joke Buis zingt verzoeknummers

Wie al eens bij een concert van Joke is geweest, weet dat de optredens vaste ingrediënten hebben. Gezelligheid en nostalgie en het grote enthousiasme waarmee bekende en soms oudere liederen massaal meegezongen worden. Voor haar nieuwe concertreeks ‘Op Verzoek’ laat Joke nu het publiek zelf kiezen welke liederen op zo’n avond de revue passeren. EO Live belt Joke op in de kleedkamer.

Tom Zoutewelle over ouderdom van de mens

Het leuke van de wetenschap is dat dit een werkveld in ontwikkeling is. Er worden steeds nieuwe ontdekkingen gedaan en nieuwe conclusies getrokken. Deze maand zijn er twee wetenschappelijke publicaties verschenen die erop wijzen dat het leven op aarde een stuk jonger is dan voorheen gedacht werd.

Wimco Ester over bizarre ontvoering in Maleisie

In Maleisie zijn de afgelopen jaren vier mensen ontvoerd. Het gaat om een christelijk echtpaar, een pastoor en een moslim -activist. Sinds hun ontvoeringen in 2016 en 2017 lijkt het alsof deze mensen van de aardbodem zijn verdwenen. Er is geen enkel levensteken meer van hen vernomen. Hard bewijs ontbreekt, maar er zijn wel aanwijzingen dat de Maleisische overheid meer van deze ontvoeringen weet.

Corina Schipaanboord over haar boek: ‘Vertrouwelijk’

Vertrouwelijk, een boek over vrouwen en seksualiteit. Een onderwerp waarover nog steeds niet zoveel wordt gedeeld. Een twintigtal vrouwen in de leeftijd van 21 tot en met 46 jaar gaan openhartig in op dit onderwerp. Tussen elk hoofdstuk geven specialisten achtergrondinformatie en ds. M. Klaassen trekt lijnen vanuit de Bijbel.

https://www.royaljongbloed.nl/product/9789088971938