Zondag 23 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 23 december 2018

Zin, Zout & Zegen op vierde adventszondag.
‘HOOP’ door de komst van Jezus in deze wereld!
Op deze vierde en laatste adventszondag van 2018, neemt Kees Verduijn ons nog één keer mee naar de Maranathakerk in Lunteren (PKN). Kees steekt de vierde adventskaars aan. Advent is ‘leven in verwachting’, net zoals we verwachten dat het koninkrijk van God komt.

“UW KONINKRIJK KOME”

Kees is opgegroeid in een middenstandsgezin, zijn vader was bakker en in de bakkerij en winkel werd veel en hard gewerkt. "Mijn vader, die 13 jaar geleden is overleden, was een gelovig en geliefd mens. Hij leefde van de genade van God en had een groot hart voor mensen om hem heen. Hij heeft veel zorg gedragen voor mensen, die in een moeilijke situatie zaten. Hij is een belangrijke inspiratiebron in mijn leven en ik weet me diep met hem verbonden."

Zorgen voor de natuur, begint met ervan te genieten. Kees is een echte wandelaar. “Kilometertje of twintig op een dag (vroeger was het meer hoor…). Heerlijk in de natuur. Kijken en luisteren naar alles wat groeit, bloeit en beweegt. Dan kom ik tot mezelf.”

Maar al wandelend raakt hij zo in verwondering over Gods schepping, dat hem dat sterk motiveert om die oneindige rijkdom van leven te behoeden en te bewaren. In zijn persoonlijke levensstijl maar ook in de Maranathakerk in Lunteren, die een ‘groene kerk’ is geworden en stapje voor stapje werkt aan verduurzaming. “Maar het is niet eenvoudig, ook niet voor mezelf. Het blijft een spanningsveld om goede zorg te dragen.”

In de kerk hebben we een taakgroep gevormd, die in de gemeente werkt aan bewustwording en levensstijl in de goede zorg voor Gods schepping. De Maranathakerk is een zogenaamde ‘Groene Kerk’ en werkt eraan om stap voor stap te verduurzamen.

Presentatrice Petra de Joode praat met Kees Verduijn over ‘het Koninkrijk van God’. dat komen gaat. Nu al mogen we door zorg aan de schepping en liefde voor elkaar soms glimpen zien. We vieren over twee dagen de komst van Zijn zoon Jezus, .

Dominee Jaap Hansum gaat in ‘Zin, Zout & Zegen’, vier keer voor in deze adventstijd. Vandaag op 4e en laatste adventszondag in 2018, is dat met een preek die hij ‘Uw koninkrijk kome’ noemt. De bijbellezing komt uit: Mattheüs 13:24-33.


Zin, Zout en Zegen