Zondag 6 mei 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 6 mei 2018

Zin, Zout & Zegen vanuit Nijkerk. “God was streng, als je niet precies deed wat Hij zei, stuurde je linea recta naar de hel’. Uit angst voor God, zat Emmy Rakhorst meer dan 50 jaar verplicht twee keer op een zondag in de kerk. En nu…. ? Nu vindt ze het een feest om naar de kerk te mogen gaan!

Zin, Zout en Zegen

Emmy weet nu namelijk dat haar vroegere beeld van God, als boeman, als wrede rechter, niet klopt. Ze weet nu dat God van haar houdt en het beste met haar voor heeft. Hoe ze een totaal andere kijk op God en geloven kreeg, vertelt Emmy op haar eigen plekje in haar kerk; de PKN kerk ‘De Fontein’ in Nijkerk.

De meditatie, is van ds. Pim Verhoef van deze gemeente. Hij laat zien dat God een liefdevolle rechter is, die schuld niet wegpoetst, maar vergeeft.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Emmy Rakhorst mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.