Zondag 16 juni 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 16 juni 2019

Zijn koffie-klanten hebben allemaal een verleden, komen uit onveilige gezinssituaties, hadden bijvoorbeeld een vader met losse handjes of een moeder, met een alcoholprobleem. En hoewel Johan Wlochacz zelf uit een veilig nest komt, snapt hij de pijn van de bezoekers van koffiehuis ‘De Verwondering’ in Nijmegen, als geen ander.

God kan je pijn ten goede gebruiken’

Johan werd vroeger op de basisschool namelijk gepest. Dreigementen als: ‘zullen we je bril es effe verbouwe?’ Slaan, schoppen en uitsluiten waren drie jaar lang zijn lot en dat had impact… tot op de dag van vandaag!

Maar Johan heeft geleerd, dat als je het aandurft om door je pijn heen te gaan, God iets goeds kan doen met je pijn. Dat je misschien zelfs mag en kunt zeggen dat je door je geleden pijn, een mooier mens wordt. Omdat je de ellende van anderen vaak dan ook beter kunt begrijpen.

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Johan Wlochacz naar zijn werk in koffiehuis ‘de Verwondering’ in Nijmegen en ook bezoeken we zijn gemeente, de ‘Cama Parousia’ in Wijchen waar Clemens van Dijk, n.a.v. Genesis 18; 23-33 preekt over de vraag; ‘Is God rechtvaardig of barmhartig?’ Johan vertelt hoe hij hier tegenaan kijkt en hoe hij zelf iets van Gods barmhartigheid in de praktijk brengt.

‘Zin, Zout & Zegen’ is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Deze zondag gaat presentator Yvonne Sprunken van 19.00 – 20.00 uur met Johan Wlochacz mee naar Nijmegen en Wijchen.


Zin, Zout en Zegen