Zondag 3 november 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 3 november 2019

‘Dankdag voor gewas en arbeid’; dat is net zo Hollands als de tulpen en de molens! In geen enkel ander land gaan ze aanstaande woensdag naar de kerk om God te danken voor ‘gewas en arbeid’. Sinds de middeleeuwen openen protestantse kerken op de eerste woensdag in november de deuren om God te danken voor de oogst.

Nanning-Jan Honingh, uit het Zeeuwse Driewegen vertelt echter dat de provincie Zeeland op een latere datum haar dankdag houdt; iets dat alles te maken heeft met ‘de Bietenoogst’. En reken erop dat Nanning-Jan dan op dankdag vooraan in de kerk zit; dankbaar voor alles wat bloeit en groeit.

Maar, vindt hij; ‘’Met alleen maar dank U wel zeggen ben je er niet. Je moet je verantwoordelijkheid pakken… en omgaan met de natuur, zoals God dat vraagt.’

En dus probeert Nanning-Jan op Bijbelse wijze te boeren. Wat dat inhoudt, legt hij uit op zijn akker en in de PKN kerk van Driewegen Ellewoutsdijk Ovezande, waar dominee Jörg Buller vertelt, waarom je beter niet vooraan in de kerk kunt gaan zitten, maar achterin.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00-20.00 uur met Nanning Jan Honingh mee naar de PG DEO in Driewegen Ellewoutsdijk Ovezande.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen