Zondag 20 januari 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 20 januari 2019

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Esther en Jonathan Westerkamp naar
‘De Lichtboog’ in Houten. Dat is het kerkgebouw van de Nederlands Gereformeerde Kerk aldaar, maar ook de plek waar op 8 en 9 februari aanstaande de Winterconferentie van New Wine wordt gehouden.

Esther en Johan hebben beiden het geloof van huis uit meegekregen, maar hebben daarin (los van elkaar) hun eigen keuze gemaakt om God te willen volgen en Hem te dienen. Samen met God en elkaar zijn ze onderweg…… vol verlangen uitziend naar Zijn Koninkrijk dat komende is. Vast en zeker! Daarom vinden ze het belangrijk daar te zijn waar God hen wil hebben.

New Wine is een beweging van kerken. ‘Wij geloven dat elke plaatselijke kerk naast een vindplaats van God ook een voorpost is van zijn Koninkrijk. Daarom helpen we kerken in het ontwikkelen van enkele kenmerken. De plaatselijke kerk die zichzelf ziet als Gods missie en van daaruit in woord en daad getuigt van de komst van Gods Koninkrijk. Gemeenten waarin de kracht, bedieningen, gaven en werkingen van de heilige Geest volop functioneren. Kerken die zich telkens opnieuw uitstrekken naar de beloofde bekrachtiging door de Geest.'

Op 8 en 9 februari 2019 organiseert New Wine samen met De Lichtboog in Houten de New Wine Winterconferentie. Het thema is dit jaar: Uw Koninkrijk kome!

De preek in deze ZZ&Z wordt gehouden door Ronald Westerbeek. Ronald is stafwerker theologie en onderwijs bij New Wine. Hij was een van de sprekers tijdens de Conferentie van New Wine afgelopen zomer. Hij doet een oproep om het niet op te geven in je eigen plaatselijke kerk, maar je juist opnieuw toe te wijden aan je kerk en te vertrouwen op wat God aan het doen is.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Esther en Jonathan Westerkamp naar ‘De Lichtboog’ in Houten.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen