Mark Hage

  1. Nieuwschevron right
  2. Mark Hage

‘Ik heb Jezus leren kennen als een improvisator pur sang’

Onderweg

In ‘Onderweg’ is beroepsimprovisator Mark Hage te gast. Tot voor kort is hij voorganger in de Vinyard gemeente in Amsterdam. In zijn boek ‘Spelenderwijs’ brengt hij zijn passie voor geloof en improvisatietheater samen. ‘Ik heb Jezus leren kennen als een improvisator pur sang’, zegt hij. Het schrijven van het boek brengt hem tot de ontdekking dat hij de verkeerde rol speelt, en daarom stopt hij als voorganger en stort hij zich in een nieuwe onderneming ‘Improv The World’. Elsbeth Gruteke is een uur lang met hem in gesprek over zijn werk en zijn leven.

Mark groeit niet op met het geloof, hij vertelt dat hij vrij wordt opgevoed. ‘Vrijheid kan ook wel beklemmend worden’ zegt hij hierover. In zijn studententijd komt hij tot bekering. Niet veel later komen zijn zusje en zijn moeder ook tot geloof.
Sinds de middelbare school heeft hij de ambitie professioneel drummer te worden. Hij gaat naar het conservatorium maar besluit na zijn bekering toch te stoppen. ‘Ik ben niet bezeten van drums, ik ben meer bezig met Jezus’, vertelt hij zijn drumdocent.
Mark studeert theologie en raakt betrokken bij de start van de Vineyard gemeente in Amsterdam. Daar wordt hij uiteindelijk ook voorganger.

Playlist:
Love Is The Seventh Wave - Sting
Delta - Muford and Sons
​Free Fallin - Tom Petty