Het Vermoeden op TV

  1. Nieuwschevron right
  2. Het Vermoeden op TV

Vanaf 11 september elke zondag om 11.30 - 11.55 uur op NPO 2.

Elke zondag om 11.30 -11.55 uur op NPO 2

‘Reiziger er is geen weg, de weg maak je zelf door te gaan.’ Dit is het adagium van het zondagochtend televisieprogramma Het Vermoeden.

Marleen Stelling ontmoet bevlogen mensen - van wereldverbeteraar tot spirituele nomade, van bezield gelovige tot ongelovige Thomas.

"In Het Vermoeden mag ik elke zondagochtend met mijn gast plaatsnemen in een vintage treincoupé. Even weg uit de realiteit van werk, telefoon en nieuwsmedia. We zoeken de rust en lopen samen op, voor korte tijd, om te onderzoeken hoe je dat eigenlijk doet, mens zijn... De joodse schrijfster Etty Hillesum vergelijkt mensen met landschappen die ze wil bereizen. Om dat te kunnen, moet ze haar talen leren, vindt ze zelf, en dan 'tot op de grond der dingen luisteren. Ik herken haar ambitie. Ik ben enorm nieuwsgierig naar de weg die mijn gast heeft afgelegd, waar hij of zij nu staat en wat je gaande houdt, onderweg. Het is een eer om bij mijn gasten naar binnen te mogen kijken en daarna gevoed door de zoektocht van het individu en de rijkheid van traditie onze reis te vervolgen."

Marleen Stelling

Marleen Stelling wordt op 2 oktober 1990 geboren in Leiderdorp. Na het vwo studeert ze theologie in Leiden en volgt ze de master Journalistiek en Nieuwe Media. Als schrijvend journalist begint ze haar werkzame leven. In 2013 start Marleen bij IKON als redacteur van de Vermoeden-viering. Later komen daar meerdere programma's bij, waaronder het EO-programma Bakkie Troost.

Vanaf februari 2015 is Marleen als presentator actief. Ze is elke zondagavond gespreksleider in de Vermoeden-viering op Radio 5. Tot de zomer van 2016 was ze maandelijks presentator in het programma Dit is de Nacht op Radio 1. Vanaf september 2016 is Marleen ook op televisie te zien als nieuwe presentator van Het Vermoeden.

Meer informatie >>