EO Live, zaterdag 9 juni 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 9 juni 2018

In EO Live treedt Lucas Kramer op. Verder zoomen we in op het verhaal van Simson en zijn vossen. Welke parallellen kunnen getrokken worden met de hedendaagse brandende vliegers van de Palestijnen? Met Richard Groenenboom kijken we naar de Noord-Koreatop. En Esther van der Meer vertelt over haar boek 'Koffiedrinken met God'. Dit en nog veel meer in EO Live......

Lucas Kramer op het EO Live podium

Lucas Kramer is zanger en bekend van onder andere Nederland Zingt. Regelmatig geeft hij eigen concerten in het land of zingt hij als gast-solist bij een koor. Inmiddels heeft hij heel wat cd’s op zijn naam staan.

Naast 'Hoe groot zijt gij' zingt Lucas Kramer in EO Live: Annies Song, Heer hoor mijn gebed en Always there.

Kees van Velzen over Simson en de Palestijnen

Afgelopen week lazen we in de kranten dat de Palestijnen van Gaza een nieuwe strategie hebben gevonden om Israel dwars te zitten. Ze Laten brandende vliegers op, die wanneer de wind goed staat, natuurbranden veroorzaken op Israelisch grondgebied. In EO Live een gesprek met ds. Kees van Velzen over de parallellen die te trekken zijn tussen het bijbelse verhaal van Simson en de actuele situatie rondom Gaza.

Richard Groenenboom over de 'Noord-Koreatop'

Volgende week vindt de grote Noord -Koreatop plaats in Singapore. In diezelfde week wordt in Nederland ook een Noord -Korea bijeenkomst georganiseerd. Komende donderdag wordt in Veenendaal namelijk gepraat over de situatie rondom christenen in Noord -Korea, en over de vraag of de ontmoeting tussen Trump en Kim Jong Un de situatie gaat verbeteren. Een gesprek met Richard Groenenboom.

Urker Mannenkoort Hallelujah treedt op in 'Metalprovincie Friesland'

Op het podium waar normaal gesproken de scheurende gitaren van heavy metalbands als 'Sons of Apollo' en 'Life of Agony' te horen zijn, klinken zaterdag 9 juni de klanken van het Urker Mannenkoor Hallelujah. Een gesprek met initiatiefnemer Jacco de Boer.

Reinier van den Berg over orkanen en vulkanen

Orkanen worden trager en daardoor steeds gevaarlijker. De snelheid waarmee orkanen zich voortbewegen is de afgelopen zeventig jaar wereldwijd tot wel 30 procent afgenomen. En hiermee neemt het risico op grote schade en veel doden toe. En deze week was er veel nieuws over onrustige vulkanen. Hoe komt dit? Reinier van den Berg legt het uit.

Janetta Huisman over HIV en Aids in Tanzania

We reizen virtueel af naar Zuid -oost Afrika. Daar ligt de Verenigde Republiek Tanzania. Tanzania is een land dat te kampen heeft met heel veel problemen. Zo is het grootste gedeelte van de bevolking erg arm. Bovendien zijn HIV en Aids een ontzettend groot probleem. Hierdoor zijn er in het land ook veel weeskinderen. Christ's Hope is een organisatie die deze kinderen probeert te helpen naar een gezonde toekomst. Een gesprek met Janetta Huisman.

Weekpreek van Arte Havenaar: Gemorste koffie

Premier Mark Rutte liet afgelopen week een kop koffie vallen, en ruimde die vervolgens zelf op terwijl schoonmakers toekeken. De beelden gingen de hele wereld over en verbaasde menig Arabier, Aziaat en Amerikaan. Reden voor Arte Havenaar om bij deze gebeurtenis een bijbeltekst te zoeken en een weekpreek over te schrijven.

Esther van der Meer over 'Koffiedrinken met God'

Esther heeft het boekje geschreven n.a.v. een moeilijke periode waarin zij weer heeft moeten leren tot rust te komen bij de Hemelse Vader. De foto's heeft zij zelf gemaakt en bij de foto's ontstonden de verhaaltjes, gedichtjes, herinneringen of bijbelteksten.

Zij hoopt dat met dit boekje mensen gaan ontdekken dat het heerlijk is om even onder het genot van een kopje koffie of thee, met God de dag door te nemen, je vreugdevolle en verdrietige zaken met Hem te bespreken. 'Niet ingewikkeld, niet moeilijk, maar gewoon zoals we zijn.'
https://www.jongboek.nl/shop/index.php/catalog/product/view/id/297302/s/koffie-drinken-met-god-een-40-dagen-boekje-108912-www-jongboek-nl/
www.jongboek.nl