zondag 30 december 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. zondag 30 december 2018

Nog even en we nemen afscheid van 2018….
Hoe doe jij dat? Krijgt 2019 een knallend welkom? Denk je: ‘yes, een nieuw jaar is nieuwe kansen!’ Of denk je: ‘wat staat me nou weer allemaal te wachten?’

Een nieuw jaar is net een ongerept met sneeuw bedekt oneindig veld. Je moet erop gaan lopen en weet van tevoren niet wat je te wachten staat. Het ligt nog ‘open’.
Of erger is… je kijkt er juist met angst en beven naar. Want je weet dat er bijvoorbeeld ziekenhuisbezoeken en uitslagen van onderzoeken komen en hebt dat op je netvlies.

“Wat de toekomst brengen moge…..”

Presentatrice Yvonne Sprunken gaat terug naar haar eigen vroegere gemeente. Dat is een PKN gemeente in Woudenberg. In de oude Hervormde Dorpskerk daar ontmoet ze Peter en Jannie de Groot. Peter is al een paar jaar ernstig ziek, wat het nieuwe jaar hem zal brengen is totaal onzeker. Een wonder? De dood? Elke scan brengt nieuwe spanning. Maar één ding weten Peter en Jannie zeker: “Wat de toekomst brengen moge, mij geleidt des Heren Hand.” Hij is erbij!

Dominee Wessels preekt over Jesaja 40; ‘Het gras verdort, de bloem valt af, maar het Woord van onze God bestaat in der eeuwigheid. Een confronterende/ pijnlijke of troostvolle tekst voor Peter en Jannie?

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.

Zin, Zout en Zegen