Gerja Wolf presenteert Musica Religiosa

  1. Nieuwschevron right
  2. Gerja Wolf presenteert Musica Religiosa

Het EO-radioprogramma ‘Musica Religiosa’ op NPO Radio 5 heeft een nieuwe presentator. Petra de Joode, die het programma de afgelopen vier jaar met veel plezier heeft gepresenteerd, geeft het stokje over aan collega Gerja Wolf. “Bij Musica Religiosa komen mijn liefde voor God en mijn liefde voor de klassieke muziek perfect samen”, zegt Wolf. “De cirkel is rond.”

Voor Wolf is ‘Musica Religiosa’ haar eerste klus als radiopresentator. Ze werkt sinds 2012 bij de EO. Eerst op het Klanten Contact Centrum (KCC) en sinds twee jaar voor de radio-afdeling, waar ze aan de slag ging als redacteur voor ‘De Muzikale Fruitmand’. In de afgelopen maanden was Wolf bovendien de vaste vervanger van Elsbeth Gruteke bij ‘Musica Religiosa’ op NPO Radio 4.

Liefde voor muziek

De liefde voor muziek zit de nieuwbakken radiopresentator in het bloed. Gerja studeerde klassiek solozang aan het Conservatorium in Zwolle en was op vele plaatsen te horen als freelance solo- en koorzanger. Van 1998 tot 2002 woonde zij met haar man en dochters in Blewbury, een klein dorpje vlakbij Oxford (UK). Hier had Gerja een baan als dirigent op de muziekschool, gaf zangles en maakte deel uit van het ‘Magdalene College Choir’. Terug in Nederland volgde Gerja een opleiding tot stemacteur. In deze hoedanigheid is ze te horen in luisterboeken, bedrijfsvideo’s en radio- en tv-commercials.

Klassieke muziek met een verhaal

'Musica Religiosa' is een muziekprogramma op NPO Radio 4 en NPO Radio 5. Het programma kent zijn oorsprong bij de IKON en is na de opheffing van de 2.42-omroepen overgenomen door de EO. Op NPO Radio 5 geniet de luisteraar elke zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur van voornamelijk klassieke, religieuze muziek. Ook wordt in elke uitzending een passage uit een boek voorgelezen. “Kortom", zegt Wolf, "Musica Religiosa is klassieke muziek met een verhaal."