EO Live, zaterdag 12 mei

  1. Nieuwschevron right
  2. EO Live, zaterdag 12 mei

Op 12 mei is er in EO Live veel aandacht voor het 70-jarig bestaan van de staat Israel. Ook is er een muzikaal optreden van zangeres Nathalie Booij. En Han Hoogendoorn vertelt over zijn initiatief 'Bemoedig een zendeling'

EO Live

Andries' liefde voor Israel

Nederland stond in 1967, tijdens de Zesdaagse oorlog, massaal achter Israel. Christenen plakten stickers op hun auto met daarop de tekst: 'Wij staan achter Israel". Tegenwoordig lijkt Israel meer en meer een splijtzwam te worden binnen de christelijke gemeenschap. In EO Live een gesprek met Andries Knevel over zijn liefde voor het land Israel.

Jan van Benthem over actuele spanningen rondom Israel

Alle ingrediënten voor een uitbarsting in het Midden-Oosten komen binnen één week bij elkaar. Israel viert de 70e verjaardag, Hezbollah wint verkiezingen in Libanon, De Amerikaanse president Trump zegt de Iran -deal op, en opent een ambassade in Jeruzalem. De Palestijnen willen massaal in verzet komen. En het gevaarlijkste is misschien wel dat Iran, volgens de inlichtingendiensten een aanval aan het voorbereiden is via milities in Syrie. Een zeer gevaarlijk cocktail van allerlei ontwikkelingen dus. Een gesprek met Jan van Benthem, buitenlandcommentator bij het Nederlands Dagblad.

Alfred Muller viert feest met Israel

Correspondent Alfred Muller woont en werkt in Jeruzalem. In EO Live vertelt hij hoe Israel de 70e verjaardag gaat vieren. Is er bijvoorbeeld een vlaggenprotocol op 14 mei? En welke festiviteiten worden er allemaal georganiseerd?

Ben en Coby van Wijhe over 'Als Broeders tezamen komen'

Ben en Coby van Wijhe werken voor de organisatoe Shevet Achim. Dat is een organisatie die Koerdische kinderen (Noord -Irak) en Palestijnse kinderen uit Ghaza helpt om in Israel een medische behandeling te laten ondergaan. Meestal gaat het om zware ingrepen zoals open -hart -operaties. In EO Live een gesprek met Ben en Coby.

Han Hoogendoorn over 'Bemoedig een Zendeling'

Volgend weekend is het Pinksteren. Dat is toch het feest waarin het werk van de Heilige Geest centraal staat. Han Hoogendoorn heeft een initiatief bedacht om zendelingen in het buitenland een hart onder de riem te steken. In EO Live vertelt hij over dit initiatief.

EO Live Podium: Nathalie Booij

Nathalie Booij is een veelzijdig zangeres die graag met haar liederen de ander wil bemoedigen. Dat hoor je ook op haar nieuwe cd die net uit is.
‘Als ik kijk naar U’

Nathalie Booij zingt in EO Live:

Ja, ik weet,
Ik ben van U,
Heer, U bent mijn leven en haar eigen versie van
How great Thou art