Zondag 21 januari 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 21 januari 2018

Waarom gaan mensen naar de kerk? Wat nemen ze mee, de komende week in? Deze vragen staan iedere zondagavond centraal in het radioprogramma Zin, Zout en Zegen. Zo heeft presentator Petra de Joode al heel wat kerkdiensten bezocht. Deze keer gaat collega Yvonne Sprunken, die afwisselend met Petra om de week als presentator te horen is in het programma, met Petra mee naar de dienst in haar eigen gemeente, de NGK in Oud Loosdrecht.

Petra de Joode: ‘het geloof, speelt ook in 2018 nog altijd een belangrijke rol voor mensen. God raakt mensen aan. Dat gebeurt overal. Ook bij mij. Elke zondag ga ik naar het kerkje in Oud Loosdrecht, vaste prik: dat knusse plekje en die ‘gewone’ mensen. Het is een klein kerkje, waar we elkaar kennen. We vieren Gods liefde, zijn stil onder Zijn aanwezigheid en tijdens de koffie na de dienst babbelen we honderduit. Ik kom er tot rust en ik word er weer opgeladen.”

De meditatie, met als thema ‘Gerechtigheid’, wordt gehouden door de eigen predikant Auke Siebenga van de NGK in Oud Loosdrecht. Hij heeft gekozen voor het thema; Gerechtigheid. De schriftlezing wordt gedaan door Jantine Augustijn. Ze leest Romeinen 3 vanaf vers 21.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Petra de Joode mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt ze mee naar huis; de nieuwe week in?