Zondag 23 september 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 23 september 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze zondag met Koert van Bekkum uit Amersfoort mee naar de kerk. Als het aan Koert ligt, viert hij elke week avondmaal, want dat ervaart hij als ‘een hug van God’.
‘Het avondmaal is een diepe ontmoeting met Jezus, en die vier je met mensen die je normaal gesproken niet op je verjaardag vraagt; bijzonder toch’… aldus de universitair docent.

Door de week doceert Koert het vak Oude Testament aan de universiteit in Kampen en in Leuven, maar op zondag zit hij graag gewoon in de kerkbank. Hij vindt het heerlijk als een ander preekt en bidt. Logisch dat je ook wel eens wilt ontvangen in plaats van geven. Al doet hij dat ‘geven’ met hart en ziel; ‘Niks mooiers dan de Oudtestamentische teksten en verhalen meegeven/ uitleggen en soms verdedigen. Want we moeten wel lezen wat er staat, en niet lezen wat we denken dat er staat.‘ Het Oude Testament is nog steeds actueel en als vanzelf, verbindt Koert het toen met het nu….

Opgevoed in de Gereformeerd Vrijgemaakte kerk, is hij lid van de G.V . Westerkerk in Amersfoort, waar pastor Dick Welfing voor gaat en hetzelfde doet, als Koert; het Oude testament, verbinden aan het Nieuwe, aan het ‘nu’. Zo legt Dick de verbinding tussen het optreden van koning Achaz, die er vreselijke praktijken op na hield en de gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan.

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Koert van Bekkum, die de krant haalde met zijn benoeming als Universitair hoofddocent in Leuven, mee naar zijn kerkelijke gemeente. De plaats waar Koert God ontmoet.


Zin, Zout en Zegen