Zondag 11 maart 2018

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 11 maart 2018

In Zin, Zout & Zegen gaan we deze keer met Ria de Vries - van Urk mee naar de kerk op Urk. Een kleine maand terug werd op Urk, al op 14 februari, de ‘Biddag voor visserij, gewas en arbeid’ gehouden. U gaat in deze uitzending horen hoe dat zo is gekomen.

Zin, Zout en Zegen

Ria is lid van ‘De Bethelkerk’ op Urk, een van de meer dan 20 kerken die Urk rijk is.

Daar blijven aanstaande woensdag de deuren echter dicht. Houdt Protestants Nederland aanstaande woensdag ‘Biddag voor gewas en arbeid’, op Urk ligt dat anders…. hier gaan ze niet op de tweede woensdag van maart naar de kerk om te bidden voor gewas en arbeid, maar houden ze op de tweede woensdag in februari een ‘Biddag voor visserij, gewas en arbeid’.

Ria weet sinds vijf jaar als geen ander dat God luistert als je bidt. Of het nu biddag voor de visserij, biddag voor gewas en arbeid is, of een hele gewone andere dag. Ria: ‘Bidden geeft me een gevoel van rust en een zeker weten dat het goed is tussen God en mij. Dat maakt alles anders”.


De meditatie, met als thema ‘Terugkeer tot de Heere, leidt tot zegen’, is van dominee E.J. Terpstra van deze gemeente.


In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Ria de Vries van Urk mee naar haar kerkelijke gemeente. Wat brengt haar naar de kerk en wat neemt zij mee naar huis de nieuwe week in?


Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven. Dit programma komt tot stand in samenwerking met de Protestantse Kerk in Nederland.