Zondag 19 januari 2020

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 19 januari 2020

Hij hoeft er niet lang over na te denken, “…of God mijn trainer/coach is of mijn ‘pappa’? Het laatste natuurlijk! Ik mag altijd bij hem komen. Of het nu goed gaat en een top periode is, of wat minder, Hij is er! En ook al voel ik dat niet altijd zo, het is een wilskeuze om mij dan toch te richten op Hem. Wat ik ook voel of wat er ook gebeurt: ik ben zijn geliefde zoon!

Zin, Zout en Zegen

Wij zijn deze keer met Zin, Zout & Zegen te gast in de ‘EGZ in de Kameleon’ in Zeewolde. Als ‘kerkganger’ ontmoeten we Johan Munneke, trainer, coach en adviseur. Waar hij aan het begin van zijn loopbaan als trainer vooral interesse had voor de techniek en producten, is dat in de loop van de jaren sterk gegroeid naar de ontwikkeling van de mens. Wat beweegt mensen, hoe leren ze en hoe werken ze samen?

De dienst in gebouw De Kameleon, wordt geleid door Jan Jacob de Maa uit Zeewolde. Het thema is: ‘Geloof in Uitvoering’. Elkaar Dienen! Niet heersen maar dienen. Johannes en Jacobus vragen (in Marcus 10) of ze op de meest belangrijke plaatsen mogen zitten in Jezus' Koninkrijk. Jezus geeft als antwoord dat ze niet weten wat ze vragen en het Koninkrijk eigenlijk helemaal niet begrijpen: het gaat niet om heersen, maar om dienen.
Wat houdt dienen in, en hoe doe je dat?

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Petra de Joode deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Johan Munnike mee naar de EGZ in Zeewolde.

Zin, Zout & Zegen is een reis door Nederland met aandacht voor authentieke geloofsverhalen en de rol van ‘geloof’ in het dagelijks leven.