Zondag 31 maart 2019

  1. Nieuwschevron right
  2. Zondag 31 maart 2019

"Neem jongeren serieus en geef ze verantwoordelijkheden. Laat hen ervaren dat ze nodig zijn, ook binnen kerkelijke gemeentes! Laat ze meebouwen, aan Gods Koninkrijk." Angelique van Balen heeft niet voor niets ooit voor het onderwijs gekozen, ze houdt van jongeren, want die zijn puur en denken vaker 'out of the box'.

‘De jeugd heeft de toekomst’

In de Levend Evangelie gemeente in Aalsmeerderbrug, vertelt Angelique over haar rugzakje met ervaringen als leerkracht op het MBO. Dat neemt ze graag mee naar haar nieuwe werk bij Jeugd met een Opdracht. Een stap in geloof, want ze ruilde hiermee een betaalde baan in, voor werk waarbij je zelf voor sponsors/ je inkomen moet zorgen.

Samen met haar man maakt Angelique deel uit van een team van drie waarin ze verantwoordelijk zijn voor het landelijk leiderschap van Jeugd met een Opdracht Nederland. Educatie is de sleutel tot groei, vinden zowel Angelique als Youth with a mission. Deze internationale zendingsorganisatie steekt dan ook niet voor niets veel tijd in discipelschaptraining. Daarbij staat op nummer 1: “Je moet je geloof niet spreken, maar leven”!

Zet Jeugd met een opdracht met name in op jongeren, de preek die Angelique koos voor deze uitzending, maakt duidelijk dat ze vindt dat niet alleen de jongeren moeten meebouwen aan Gods rijk, maar iedereen! Of je nu oud, jong, man of vrouw bent.

Martijn Piet, de voorganger van de Levend Evangelie gemeente in Aalsmeer, preekt over: 1 Kor14 vers 34, daarin zegt Paulus dat vrouwen moeten zwijgen binnen de gemeente, onderdanig moeten zijn en als ze wat willen weten, dat thuis aan hun man moeten vragen…….

In ‘Zin, Zout & Zegen’ gaat presentator Yvonne Sprunken deze zondag van 19.00 – 20.00 uur met Angelique van Balen mee naar de Levend Evangelie gemeente in Aalsmeer.

Zin, Zout en Zegen